Balears 28/08/2013

El Govern manté que té prou professors preparats per aplicar el trilingüisme

"No és una implantació brutal, són 36.000 de 150.000 alumnes", hi ha insistit la consellera d'Educació, Joana Maria Camps

ARA Balears/EFE
2 min

Palma"No ha calgut canviar cap perfil perquè tenim els professors adequats i suficients", ha afirmat aquest matí la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, amb referència a les conseqüències per als docents de l'aplicació del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que es posa en marxa aquest setembre. Segons Camps, just necessiten 570 professors amb prou nivell d'anglès per aplicar el trilingüisme i ja estan disponibles entre titulars i interins "sense esforç".

"No és una implantació brutal, són 36.000 de 150.000 alumnes" aquest primer any, ha remarcat la consellera –25.000 de Primària i 11.000 de Secundària–, per assegurar que "no hi haurà discriminació ni mobilitat" de professors. A més, ha recordat que s'han oferit 12.000 places a les escoles oficials d'idiomes per facilitar les coses i ha dit que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears també faria cursos de franc.

Tot i que Camps diu que està oberta al diàleg, a la vegada insisteix que no faran marxa enrere en l'aplicació del trilingüisme, criticat per la gran majoria de la comunitat educativa. Subratlla que la població de Balears fa dos anys va aprovar "de manera massiva" que s'aplicàs el trilingüisme. "Hi ha cinc anys per aplicar-lo perquè ha d'estar implantat el 2017-18, més lent impossible, perquè l'anglès és una realitat ja, és com tenir el carnet de conduir", ha declarat.

Vaga

La consellera també ha dit que el Govern ho té tot a punt per començar el curs "amb totes les garanties per als alumnes". També ha afegit que "el dret de vaga és legítim" i que el respecta però que "no hi ha raons" per fer-ne. A més, ha afegit que el primer organisme amb què es vol reunir és la Junta de Personal Docent no Universitari "perquè són els representants legals dels sindicats i dels treballadors". Ha assegurat que hi parlaria les vegades que calgués.

stats