Balears 05/06/2013

El Govern permetrà fer més alts els hotels de la Platja de Palma

Els establiments de quatre estrelles i els apartaments de tres claus podran créixer una o dues plantes

ARA Balears/Europa Press
1 min

PalmaEl Govern permetrà que els hotels de quatre estrelles i els apartaments de tres claus situats a la Platja de Palma puguin créixer una o dues plantes. Ho preveu el decret llei de mesures urgents de caràcter turístic i d'impuls de les zones turístiques madures, que ha presentat el president, José Ramón Bauzá, aquest dimecres migdia.

Segons ha explicat en una roda de premsa el conseller de Turisme, Carlos Delgado, els augments d'edificabilitat dels establiments afectats podran ser en altura, però les noves plantes hauran de sumar un màxim de vuit metres. En cas que la millora suposi un augment de categoria a cinc estrelles, també podran demanar un increment del 10% de l'ocupació i l'edificabilitat.

La pujada només es podrà fer, per ara, a la Platja de Palma. El decret llei parla d'aplicar-lo a les zones turístiques madures, però es considera que ara mateix és l'única d'aquestes característiques. Amb tot, més endavant es podria ampliar a altres zones, si el consell insular corresponent les declara madures.

El decret llei també obliga hostals, pensions i habitatges de lloguer per a turistes a presentar abans que s'acabi l'any un pla de qualitat que hauran d'executar en tres anys i que haurà d'incloure l'oferta de restauració i entreteniment.

stats