Balears 01/07/2013

El Govern canviarà la llei de símbols pel dictamen del Consultiu

La portaveu del PP, Mabel Cabrer, ha declarat que adaptar-lo és "la voluntat" de l'executiu però manté que els edificis públics han de representar tothom

EFE/ARA Balears
1 min
Mabel Cabrer, en la roda de premsa

PalmaLa portaveu del grup parlamentari popular, Mabel Cabrer, ha afirmat que la voluntat del Govern és adaptar el l'avantprojecte de la llei d'ús de símbols al dictamen del Consell Consultiu, però "respectant la filosofia de la llei ", que pretén que "els edificis (públics) representin tothom".

Cabrer ha dit que els edificis públics han de "representar l'interès general", amb objectivitat. "És a dir, que no hi hagi mostres polítiques que representen una part de la societat", ha assenyalat.

Cal recordar que el dictamen del Consell Consultiu proposa al Govern que modifiqui part de l'article 4, que considera inconstitucional perquè "atempta contra la llibertat d'expressió" i insisteix que els centres educatius no han de ser un lloc on es faci política ni s'imposin idees polítiques .

El vicepresident del Govern i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ja havia dit que l'executiu autonòmic estudiarà el dictamen quan arribi a Vicepresidència. Cabrer ha fet les noves declaracions després de ser consultada sobre aquest assumpte en una roda de premsa sobre el ple parlamentari extraordinari que es farà demà i que, segons ha avançat, es preveu que sigui l'últim de l'estiu.

stats