Enbreu
Balears 05/08/2013

El Govern avisa de l'existència de falsos inspectors de gas

Els afectats solen signar els documents d'haver rebut prèviament el pressupost abans de la realització dels treballs

Ara Balears
1 min
El Govern avisa de l'existència de falsos inspectors de gas

La Conselleria d'Economia i Competitivitat va alertat ahir en un comunicat de l'existència de falsos inspectors de gas que es presenten en domicilis i arriben fins i tot a amenaçar els usuaris de denunciar-los si no realitzen la inspecció. Des de la Direcció General de Salut Pública i Consum es va informar que enguany els ciutadans de les Illes han realitzat una trentena de consultes per aquest tema i 19 reclamacions.

Gràcies a les denúncies es té constància que hi ha operaris que es presenten en domicilis particulars identificant-se com a inspectors o com a personal enviat per la mateixa Direcció General d'Indústria i Energia. Els impostors, detalla el comunicat, "abusen de la confiança i el desconeixement de les persones, actuen de manera comercialment agressiva, coaccionant els usuaris i fins i tot amenaçant-los de denunciar-los davant de l'esmentada Direcció General".

Pràctiques abusives

Els afectats solen signar els documents d'haver rebut prèviament el pressupost abans de la realització dels treballs, la qual cosa implica la seva acceptació i la conformitat amb la factura, que facilita que l'empresa infractora es cobreixi davant futures reclamacions. Dins del desglossament de pressupost i de la factura normalment s'inclouen canvis de canonades i de reguladors per sobre del preu de mercat i un contracte de manteniment per un període de cinc anys.

stats