Balears 14/06/2013

El Govern insisteix i du Bravo al Tribunal Suprem per dir "feixista" a Bauzá

L'Executiu desoeix les sentències del jutjat d'instrucció i de l'Audiència de Palma i continua la croada per defensar el president amb recursos públics

ARA Balears
1 min
ENFRONTAMENT POLÍTIC
 L'Audiència considera que les expressions fetes per Lorenzo Bravo s'han d'entendre en el marc de la confrontació política.

PalmaEl Govern recorrerà al Tribunal Suprem la sentència de l'Audiència de Palma que desestimava la demanda civil contra el dirigent de la UGT, Lorenzo Bravo, per dir "feixista" i "inútil" al president. Segons la portaveu de l'Executiu, Núria Riera, consideren que la llibertat d'algú comença on s'acaba la de l'altre i que "no s'hi val tot per defensar una ideologia".

Amb aquests arguments, l'Executiu durà els insults del dirigent sindical als tribunals per tercer pic, quart si es té en compte que l'Audiència ja va fer rectificar l'Executiu per unes qüestions formals i que aquest ho va aprofitar per ampliar la demanda. La defensa del president la continuarà duent l'Advocacia de la Comunitat, o sigui que continuarà fent-se amb recursos públics.

Segons l'Audiència, les paraules de Bravo eren una crítica a l'actuació del Govern i, per tant, "resten importància a la referència personal que comporten, de manera que s'han de valorar com excessos verbals insuficients per generar una lesió al dret a l'honor". El dirigent sindical havia dit "feixista, inútil, prepotent i fanfarró" al president.

El Govern, però, entén que l'Audiència no tanca del tot la porta a continuar la croada judicial en defensa del president perquè el tribunal no els ha imposat pagar les despeses del procés judicial, de manera que no el considera del tot infundat. Riera ha dit aquest divendres, a més, que la sentència inclou que els insults varen poder atemptar contra el dret a l'honor de Bauzá.

stats