Balears 02/05/2016

El GOB insta el Consell de Mallorca que no autoritzi campionats de caça a Son Bosc

Dissabte el col·lectiu Terraferida va denunciar també que la Direcció insular de Caça hagués autoritzat la competició

Ara Balears
2 min
Vista aèria dels terrenys de Son Bosc, on es pretenia construir un camp de golf.

PalmaEl GOB s'ha adreçat aquest dilluns a la Direcció insular de Caça del Consell de Mallorca per manifestar el seu rebuig a l'autorització d'un campionat de caça de guàtleres amb ca, que va tenir lloc aquest diumenge als terrenys de l’àrea de Son Bosc, a Muro, segons un comunicat del GOB.

Els ecologistes expliquen que la competició es va dur a terme a una parcel·la confrontada amb la Zona d'Especial Protecció per a les Aus de l'Albufera, a 200 metres d'una de les poques colònies d'abellerols que existeixen a Mallorca. Pel GOB, les molèsties generades pel campionat són especialment inconvenients en un moment en què s'està iniciant l'època reproductora i les aus poden abandonar les zones de cria si se senten amenaçades a causa de les molèsties.

Per aquest motiu, l'entitat ha instat a Caça que "no torni a autoritzar pràctiques cinegètiques en aquella zona en l'època de màxima sensibilitat per a les aus".

Aquest dissabte, el col·lectiu Terraferida va denunciar també que el Consell hagués autoritzat aquesta competició. Per part seva, el director insular de Caça, Joan Manera, va explicar dissabte a l’ARA Balears que “la societat de caçadors de Muro La Becada té un permís per organitzar aquest tipus de competicions, ja que ho fa en una parcel·la que a dia d’avui té la consideració d’agrícola. Així, en aquesta situació, i amb la normativa a la mà, no es pot sinó autoritzar la prova. Medi Ambient i la Guàrdia Civil, en aquest cas el Seprona, estan també al corrent de la competició i no hi han posat cap impediment”, va assegurar.

Son Bosc, zona "d'altíssima biodiversitat"
Abellerol, Merops apiaster, fotografiat a Son Bosc.

L'abellerol ('Merops apiaster') és una au espectacular, pel seu plomatge multicolor, que aquests dies està retornant a les colònies de cria europees després d’haver passat l’hivern a l'Àfrica, segons expliquen els ecologistes, i "s’alimenta d’abelles i altres insectes, i nidifica principalment a talussos arenosos".

Son Bosc és una zona dunar i "d’altíssima biodiversitat", amb molts d’insectes gràcies a la seva flora particular; per això, manté encara una petita colònia d’abellerols, espècie que, d’altra banda, està minvant greument al conjunt de Mallorca, assenyala el GOB.

stats