Balears 15/08/2013

La Federació Hotelera recorda que els "seus" turistes gasten més

Un dels elements que més han fet servir els defensors del model hoteler convencional és la generació d'ocupació estable

J.p.
1 min

Palma.Per recordar la importància del sector hoteler en el conjunt de l'economia, la Federació hotelera va aportar ahir algunes dades sobre l'impacte que té l'activitat del sector d'allotjament més convencional. Segons dades de la Federació, l'allotjament hoteler crea de manera directa 9,5 vegades més ocupació per plaça turística construïda que l'allotjament residencial, ràtio que s'eleva a 11 vegades més si s'hi introdueixen els efectes indirectes i induïts sobre altres sectors d'activitat.

Pel que fa a la despesa mitjana diària de cada turista, segons la mateixa font, l'any 2012 un turista d'hotel va gastar cada dia 123,08 euros, mentre que un usuari de l'habitatge vacacional o pis turístic va gastar únicament 87,27 euros per persona i dia.

La Federació Hotelera també destacà l'ocupació registrada, que "duplica" la turística residencial i, per tant, es produeix un major aprofitament de les places construïdes.

De fet, un dels elements que més han fet servir els defensors del model hoteler convencional és la generació d'ocupació estable que provoca un establiment hoteler, mentre que un xalet o apartament no disposa de personal, tot i que pugui beneficiar altres empreses de manera indirecta com restaurants o supermercats.

Quant a l'aspecte més urbanístic, els hotelers, que fa temps no experimenten un creixement de places significatiu, critiquen que es pugui arribar a apostar per aquest model i es "faciliti el desenvolupament de sòl vacant residencial per a ús turístic", ja que en la seva opinió això desembocaria "en un augment de places que concentraria la demanda en temporada alta", amb la possibilitat d'arribar als 20 milions de turistes.

stats