Balears 30/05/2013

Sánchez-Jáuregui nega les conclusions de la comissió informativa del cas 'Prensa Pitiusa'

La batlessa de Vila admet errors administratius, però no concreta quan dimitirà

David Ventura
2 min

Eivissa"He comès errors. Em queda poc temps com a batlessa. Deman disculpes als ciutadans per la pertorbació que s'ha generat ". Amb aquestes paraules, l'encara batlessa d'Eivissa, Marienna Sánchez-Jáuregui, ha tancat la intervenció en el debat sobre la seva responsabilitat en el cas Prensa Pitiusa i ha obert la porta a una dimissió que es preveu molt propera però a la qual encara no ha posat data. D'aquesta manera, Sánchez-Jáuregui ha fet cas als portaveus de l'oposició que li han demanat la dimissió immediata: el regidor d'EPIC-Eivissa, Toni Villalonga, fins i tot li ha lliurat un escrit perquè "dimiteixi ara mateix" i el portaveu del PREF, Ignacio Rodrigo, li ha demanat que" dimiteixi d'una vegada perquè acabi aquesta insuportable agonia".

En la que ha pogut ser la seva darrera intervenció com a batlessa en un ple municipal, Sánchez-Jáuregui s'ha defensat aferrissadament i ha rebatut punt per punt les conclusions de la Comissió Informativa. Havia anunciat que presentaria papers i documentació que avalarien els seus arguments, però s'ha centrat en l'informe 904 del Tribunal de Comptes sobre els contractes de publicitat i comunicació institucional, en què es comenta que "resulta difícil distingir entre publicitat institucional i activitat publicitària" i destaca l'heterogènia regulació d'aquesta matèria en les diverses comunitats autònomes. Aquest argument no afecta el cas que s'està debatent, ja que aquí la confusió és entre publicitat institucional i informació.

Sánchez-Jáuregui s'ha remès també a l'informe que va realitzar el seu cap de gabinet, Martínez Beneyto, en què assegurava que les notes informatives publicades en el setmanari gratuït eren publicitat institucional, però que es va produir una confusió per l'omissió d'un faldó amb la imatge de l'Ajuntament que identificaria aquesta publicitat. Per tant, segons la batlessa, "sí que hi va haver una contraprestació d'un servei per part de Prensa Pitiusa". A més, ha assegurat que l'única opinió que a parer seu és vàlida és la del seu excap de gabinet, ja que "el senyor Beneyto és un expert en comunicació", uns coneixements que "no tenen els membres de la Comissió Informativa".

Finalment, Sánchez-Jáuregui ha apuntat que dimiteix perquè "s'han produït errors administratius" i que assumeix les seves responsabilitats polítiques, i ha repetit que mai no ha faltat als seus principis d'"honradesa, honestedat, equitat i sentit de la justícia", encara que, això sí, no ha concretat quan tindrà lloc la dimissió.

stats