REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 29/08/2013

Educació nega que vulgui discriminar o moure els docents que no sàpiguen anglès

Camps revela que ja té els 570 professors amb llengua estrangera que necessita per iniciar el TIL

Ander Zurimendi
2 min
AMB EL CASC AL CAP Camps visità ahir les obres d'ampliació de l'escola Santa Gertrudis (Eivissa).

Palma.Just falten dues setmanes per a l'inici del curs escolar i, per tant, cada bàndol intenta treure pit davant la possible vaga indefinida a partir de dia 13 de setembre.

Ahir fou el torn de la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, qui revelà que ja disposa de tots els professors amb suficient coneixement d'anglès per aplicar el TIL; concretament, 570 docents amb el nivell B2. "Fins i tot en tenim més, ja que anteriorment hi havia un 3% de mestres que ja tenien el nivell, i aquests no els hem tocat", declarà des d'Eivissa. La consellera aprofità per recalcar que no caldrà desplaçar professors amb nivell d'anglès des d'una escola a una altra. "No hi haurà mobilitat ni tampoc discriminació", advertí.

Camps negà que l'aplicació del TIL s'estigui fent a corre-cuita. "No és una implantació brutal..., més lent impossible!", defensà. Argumentà que el TIL no es desplegarà completament fins d'aquí a cinc anys i enguany just afectarà 36.000 dels 150.000 estudiants de les Illes. Per això, justificà que no vulgui ajornar-ne la posada en marxa. Avançà que està disposada a parlar amb els sindicats i, previsiblement, ho farà la setmana que ve. "Però que no em demanin que paralitzi el TIL", avisà, fixant la línia vermella de qualsevol negociació.

Assemblea de Docents

Mentrestant, l'Assemblea de Docents ultima els preparatius de la vaga indefinida. Ahir començà a remetre als centres escolars un document estratègic en què analitzen handicaps de la vaga, com ara "patir un bloqueig informatiu", no aconseguir suport social i, fins i tot, generar rebuig, descoordinació dels vaguistes, pèrdua d'entusiasme a mesura que passin els dies, a més de la probable guerra de xifres amb Educació entorn del seguiment de la vaga. També reflexionen sobre com evitar que la Conselleria descompti del salari més doblers del que pertoca per cada jornada de vaga o la possibilitat que es produeixin "casos d'esquirolatge intern". A més, l'Assemblea avisà que si la vaga no té l'efecte esperat, passaran a fer accions més contundents.

L'Assemblea, precisament, rebé ahir l'atac del Círculo Balear. El seu portaveu, Jorge Campos, assegurà que l'Assemblea és "dirigida per grups independentistes que intenten manipular els docents de les Illes". Ho explicità assenyalant grups "pancatalanistes independentistes" com l'Obra Cultural Balear (OCB), Esquerra Republicana, el sindicat STEI-i i "grupuscles violents" com el Lobby per la Independència, Arran-Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.

Així mateix, els pares i mares de FAPA registraren ahir, davant la Delegació del Govern, una denúncia adreçada a Alta Inspecció Educativa. Segons el portaveu, Vicenç Rodrigo, critiquen "l'actuació de la Conselleria vulnerant la participació del Consell Escolar i les competències que li dóna la LOE" en el disseny del projecte educatiu de cada centre educatiu.

MÉS: "El PP fa mobbing "

La coalició MÉS donà ahir el seu suport públic als docents i les decisions que prenguin. El diputat Antoni Alorda, de fet, acusà la Conselleria d'Educació de canviar les regles del joc a cada moment "amb la intenció de retallar tot el que pugui el marge de maniobra dels docents i dels centres, creant incertesa i desconcert. A més, Alorda qualifica de "setge brutal i mobbing col·lectiu" l'actuació per part del Govern del PP cap a la comunitat educativa.

stats