Balears 29/08/2013

Educació prohibeix als directors de Maó fer classe

No permetrà que dia 2 de setembre es reincorporin. Estan suspesos fins novembre

Ander Zurimeni
2 min

Palma.Els tres directors de Maó expedientats per negar-se a aplicar el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) tampoc no podran reincorporar-se a la seva feina aquest inici de curs. Concretament, no podran tornar a les seves respectives escoles el proper dilluns, 2 de setembre, quan comença el curs laboral en l'àmbit docent.

Els tres professors afectats han quedat del tot sorpresos en conèixer que Educació no només els suspèn del càrrec directiu, sinó que també de la seva funció docent. I és que, inicialment, s'entenia que la suspensió just afectava la seva condició de directors de cada centre. La notícia de la seva suspensió esclatà el 31 de juliol passat, just un dia abans que començassin les vacances del col·lectiu educatiu. I a la suspensió del càrrec de director, s'hi afegia la del salari. Ara bé, en aquell moment, la Conselleria d'Educació matisà que només afectava el seu complement salarial de direcció, però no el salari base ni els triennis.

Ahir vespre, fons de la Conselleria d'Educació confirmaren que aquests tres funcionaris mantindran el sou base, però no percebran els complements (com ara de residència). Guillem Estarellas, secretari autonòmic d'Educació, assegurà que aquesta és la fórmula que estableix la Llei de funció pública.

No exerciran la funció docent

Així mateix, Estarellas ratificà que els tres directors tampoc no podran excercir la funció docent com a mestres de base, de manera que no podran trepitjar les seves respectives escoles per un període de tres mesos, que acabarà dia 1 de novembre. La nova maniobra d'Educació encengué ahir els ànims en part del sector educatiu, que engegà una recollida de signatures digitals a favor de la reincorporació dels mestres. El manifest apunta: "Si ja no hi havia cap motiu per a la suspensió com a directors, ara es fa una passa més i se'ls impedeix també desenvolupar la seva tasca com a docent".

Expliquen: "La suposada falta té a veure exclusivament amb el seu càrrec com a directors, en cap cas com a docents. Si no han comès cap incorrecció en el seu càrrec directiu, molt més enfora de la realitat està que ho hagin fet en la seva qualitat de mestres".

"Ens hem de moure"

És per això que "davant d'una injustícia com aquesta ens hem de moure", defensen els signants del manifest, que ahir vespre tenia un centenar llarg d'adhesions just després que es fes públic.

Així mateix, el portaveu d'Educació de Comissions Obreres, Toni Baos, qualificà la notícia com "un ingredient més per provocar la vaga", o dit d'un altra manera: "Una provocació més que se suma a totes les que ja duim aquest estiu". Baos anuncià la disponibilitat de CCOO de posar en marxa els seus serveis jurídics per estudiar si la mesura imposada per la Conselleria d'Educació s'ajusta a la llei.

stats