Societat
Balears 01/08/2013

Professors valencians donen suport als directors menorquins

Continua l'onada de solidaritat amb els sancionats. SEPC, Endavant, MÉS i Esquerra Unida també es posen de costat seu

A. Z.
2 min

PalmaEls directors destituïts reben avui el suport de part del professorat del País Valencià. Concretament, la central l'STEPV els acaba de fer arribar un text de suport, en el qual expressen que "els expedients sancionadors, la repressió i la desqualificació formen part d'una campanya orquestrada pels enemics de la normalització lingüística".

Afegeixen: "Ací, al País Valencià, també patim, des de fa temps, aquestes polítiques autoritàries".

Malgrat això, els encoratgen a continuar lluitant: "Nosaltres sempre hem rebut el vostre suport i la vostra companyia en tot moment, la qual cosa ens ha fet més fàcil la nostra lluita i treball. Ara mateix, quan també estau patint totes aquestes agressions, volem acompanyar-vos en la vostra lluita contra aquests inquisidors".

Així mateix, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SECP) i Endavant han enviat tot el seu suport als tres directors "represaliats per no acollir-se al TIL", gest que, segons els dos col·lectius, "els honora com a docents". A més a més, aplaudeixen i feliciten l'equip directiu de l'IES Berenguer d'Anoia (Inca) per la seva dimissió i per negar-se a aplicar el decret de llengües. Finalment, asseguren que "el camí escollit serà difícil per a mestres i professors, però la seva dignitat i el valor haurien de fer sentir orgulloses totes les persones d'aquest país".

Igualment, la coalició MÉS ha reclamat avui a la consellera d'Educació "que rectifiqui o dimiteixi". Segons MÉS, l'actuació del Govern ha estat "repressiva, feta a cop de destral i vulnerant l'autonomia dels centres educatius".

Així mateix, Esquerra Unida ha exigit la dimissió de Joana Maria Camps per la "despòtica" destitució dels tres directors de Maó. Segons EU, "ja ha començat a fer-se realitat la cacera de bruixes a Educació, amb la versió mafiosa més a la balear: deixar sense pa els qui s'oposen als que ostenten el poder". Afegeixen: "Recorda clarament les depuracions de mestres en els primers temps de la dictadura franquista".

stats