COALICIÓ SOBIRANISTA
Balears 19/06/2013

ERC, Compromís i PSM inicien les negociacions per anar junts a Europa

M.e. Quetglas / R. Tugas
1 min

Madrid/barcelona.El secretari general de l'Aliança Lliure Europea (ALE), Jordi Solé, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, i la secretària de política internacional, Elisabet Nebreda, van encapçalar ahir a Madrid la comitiva d'ERC per començar a negociar la coalició sobiranista i progressista amb què volen presentar-se a les eleccions europees del maig del 2014. La reunió que van fer al Congrés de Diputats va començar a les onze i es va allargar fins a l'hora de dinar amb l'objectiu principal d'iniciar el rumb cap a una candidatura semblant a la del 2009 però més àmplia.

El principal repte serà sumar Compromís i el PSM a la llista. Per part dels valencians hi va assistir el secretari de relacions polítiques del Bloc, Natxo Bellido, i per part dels mallorquins, el seu homòleg, Magí Moranta. El PSM i els seus socis d'IniciativaVerds, de fet, ja s'hi van posar bé en fer públic que voldrien configurar aquesta àmplia llista de forces "nacionalistes progressistes" i "ecologistes i ecosocialistes". En el cas de Compromís el debat és més gran.

També hi van assistir representants de Bildu -que encara ha de decidir què fa-, del BNG, de la Chunta Aragonesista i del Partido Aragonesista. Les sensacions van ser positives, tot i que encara queda feina.

stats