sobiranisme
Balears 08/06/2013

Junqueras avisa Duran: “les minories no poden vetar la voluntat de la majoria”

El president d'Esquerra és a Mallorca, on ha protagonitzat un acte del partit a Vilafranca

joan sitges
2 min

VilafrancaEl president d'Esquerra, Oriol Junqueras, no ha deixat passar avui l'oportunitat de llençar una advertència al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Si Duran havia avisat que no ajudaria a empènyer el procés sobiranista si l'únic aliat és Esquerra, el republicà li ha contestat aquest matí que "les minories ni poden vetar la voluntat de la majoria".

Junqueras, que es troba a Vilafranca en un acte de partit, ha tornat a rebutjar l'oferta de CiU d'entrar al Govern i ha destacat que CiU i Esquerra no són els únics que estan empenyent el procés sobiranista. "Des d'Esquerra valorem molt el paper de tothom, dels partits, dels sindicats i de les associacions i entitats del país" i "quan més siguem millor", ha assegurat.

Junqueras ha intentat treure importància a les enquestes que anuncien un 'sorpasso' d'Esquerra a Convergència, ha destacat el creixement del conjunt de sobiranistes i ha evitat furgar en la ferida convergent. "Les enquestes són irrellevants però allò que no ho és és la voluntat democràtica dels ciutadans", ha dit el líder independentista, que ha estat acompanyat en tot moment pel president d'Esquerra a Mallorca, Joan Lladó.

Junqueras ha insistit que no s'ha de perdre el temps mirant sondejos perquè "la nostra única prioritat és que el procés nacional que hem començat culmini amb èxit". I ha recalcat que Esquerra "vetllarà perquè el procés iniciat culmini" i vigilarà "perquè es plantegin els acords que s'han de posar sobre la taula i es compleixin".

Finalment s'ha referit al canvi en la composició del Tribunal Constitucional i el seu gir cap a la dreta. Ha destacat que és "un òrgan d'elecció política" i, per tant, "no s'ha de valorar des d'una perspectiva judicial perquè els seus membres s'han acostumat a decidir allò que volen els partits que els nomenen".

stats