Balears 30/08/2013

La directora general d'Ordenació i Formació Professional diu que hi ha 3.875 professors preparats per implantar el TIL

Isabel Cerdà reconeix també que “si s'han de tenir tots els requisits necessaris per posar-lo en marxa, no s'aplicaria mai”

Ara Balears
1 min

PalmaLa implantació del TIL aquest curs 2013/2014 requerirà 570 professors, tot i que en la base de dades de la Conselleria d'Educació hi consten 3.875 professors “preparats amb coneixements d'anglès” per aplicar-lo. Així ho ha afirmat avui dematí la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, en declaracions al programa El Faristol de la ràdio autonòmica IB3.

L'alt càrrec de la Conselleria d'Educació ha reconegut, així mateix, que “sempre que hi ha un canvi en educació fa por i si hem d'esperar a tenir tots els requisits necessaris per posar-lo en marxa, no l'aplicaríem mai”. I ha afegit que “el TIL tindrà 20 anys i tindrà algunes mancances. Si sempre esperam a tenir totes les eines necessàries, no hi arribarem mai”.

En aquest sentit, ha demanat paciència a la comunitat educativa i ha assegurat que els professors han tingut facilitats per a l'aprenentatge d'anglès i que en continuaran tenint. D'altra banda, ha explicat que la Conselleria d'Educació ha creat un servei TIL per donar solució a les necessitats i qüestions dels centres.

Cerdà també ha assenyalat que “no hi haurà cap professor que perdi el seu lloc de feina per no tenir el nivell B2 d'anglès” i que molts docents i centres li han manifestat que aplicaran el TIL “sense cap problema”.

stats