Balears 31/08/2013

Detecten 21 conductors beguts en una campanya de controls a 822 vehicles

Els 128 agents que han participat en l'operació simultània també han imputat tres conductors

Efe
1 min
La botellada 'mallorquina', amb la senalla, perd terreny davant beure les botelles d'alcohol al cotxe.

PalmaLes policies locals de diferents municipis de Balears han detectat 21 positius en controls d'alcoholèmia fets la matinada d'aquest dissabte a un total de 822 vehicles en el segon "macrocontrol" d'alcoholèmia dut a terme pels cossos de seguretat municipals de manera simultània aquest estiu.

Entre la mitjanit i les 2.00 de la matinada, un total de 128 agents de la Policia Local de 28 municipis de les Illes han fet controls d'alcoholèmia dins d'aquesta campanya, que continuarà també la matinada de diumenge, segons les dades facilitades per la Conselleria d'Administracions Públiques.

A més dels 21 conductors que han estat multats per donar positiu per consum d'alcohol, els agents n'han imputat tres més per delictes contra la seguretat viària, dos per l'elevada taxa d'alcoholèmia detectada i el tercer per conduir sense permís de circulació.

La campanya de controls continuarà anit a onze municipis: Calvià, Marratxí, Capdepera, Llubí, Maria de la Salut, Montuïri i Sineu -a Mallorca-; Ciutadella, a Menorca; i Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i la capital, a Eivissa.

Aquesta iniciativa, impulsada per l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) de la Conselleria d'Administracions Públiques, s'emmarca dins de la tasca de coordinació de les policies locals. Entre les diferents actuacions coordinades de les policies locals durant aquest estiu i de manera pionera, l'ISPIB ha organitzat dos macrocontrols d'alcoholèmia transversals en tots els consells de coordinació i simultanis.

El primer "macrocontrol" d'alcoholèmia es va fer el 14 de juny, amb un resultat de 1.455 anàlisis d'etilometria, 82 denúncies administratives per infraccions de trànsit, 6 detinguts per conduir sota els efectes de l'alcohol, nou actes per confiscació de drogues i dos imputats per altres conceptes.

stats