CAS RÀDIO CALVIÀ
Balears 27/06/2013

Delgado es defensa repartint a Guàrdia Civil i fiscals

Diu que l'informe policial on el proposen imputar és "propi de Torrente" i qüestiona el fiscal en cap

Quim Torres
3 min
CONVENÇUT 
 El conseller Delgado es mostrà "absolutament convençut" que no l'imputaran amb un  informe de la Guàrdia Civil que qualificà de "nyap".

Palma.L'exbatle de Calvià Carlos Delgado va sortir ahir al pas de l'informe de la Guàrdia Civil que proposa a la jutgessa del cas Ràdio Calvià la seva imputació en la investigació dels contractes de la ràdio municipal de l'any 2004. Afirmà que l'informe "es desmunta d'una manera salvatge" perquè té inexactituds, "errors de principiant" i contradiccions. "És un cúmul de despropòsits", afegí, i criticà que fonamenta la petició en "gravíssims errors", sobretot amb les dates.

Segons ell, no té en compte que els 15 dies naturals que es donaren per presentar ofertes al concurs per adjudicar la ràdio acabaven un dia després del que creu la Guàrdia Civil, perquè el quinzè dia era diumenge. Aquest "error" és el que provocaria que els investigadors creguessin que les ofertes es presentaren fora de termini. Això, sumat a una data errònia de l'acta de la mesa de contractació que valorà les ofertes, també provocaria que els investigadors pensassin que la mesa valorà les ofertes abans que s'haguessin presentat. Segons Delgado, la petició d'imputació contra ell també es basa en el fet que l'Ajuntament pagàs, amb anterioritat a l'adjudicació, una factura a l'empresa que guanyà, però no es té en compte que l'empresa tenia un contracte vigent en aquell moment.

El conseller comparegué d'urgència a la seu del PP balear després que es coneguessin els informes que ha fet la Guàrdia Civil una vegada analitzats tres dels 20 expedients relacionats amb l'emissora local que s'endugueren en l'escorcoll del 16 de març passat. En aquests informes els investigadors veuen indicis de la participació de més d'una desena de persones vinculades al Consistori en delictes contra l'administració pública i de falsedat i demanen a la jutgessa del cas Ràdio Calvià que citi Delgado a declarar com a "testimoni/imputat".

L'exbatle es mostrà "absolutament convençut" que amb l'informe de la Guàrdia Civil és "impossible" que l'imputin i avançà que no té intenció de dimitir per això. "El dia que em cansi me n'aniré, però no me n'aniré pels nyaps d'aquest informe", que, segons apuntà el conseller, "és propi de Torrente" i "no té agafada per cap persona que sàpiga llegir", sentencià.

L'exprimer edil aprofità per qüestionar la professionalitat dels autors de l'informe, tot i recalcar que estima molt la Guàrdia Civil. A més, qüestionà l'actuació del fiscal Miguel Ángel Subirán, perquè l'escorcoll a l'Ajuntament de Calvià del 16 de març passat es produí el dia del seu casament i es va fer amb els mitjans de comunicació presents. Assenyalà que "la Fiscalia es botà" la interlocutòria de la jutgessa que ordenava el secret de les actuacions i l'article 553 de la Llei d'enjudiciament criminal, que estableix que les diligències s'han de practicar "amb la màxima discreció".

Crítiques al fiscal en cap

"No només no es va fer en secret, sinó que hi estaven tots vostès convocats -referint-se als periodistes- per radiar en temps real la presa del meu antic Ajuntament de Calvià mentre jo m'estava casant", indicà Delgado, qui, de passada, criticà el fiscal en cap, Bartomeu Barceló. "Què fa el fiscal en cap? S'assabenta per la premsa, entre comunió i bateig, que fan aquest escorcoll el dia del meu casament, tot i que la jutgessa havia demanat dues vegades secret?", es demanà Delgado.

El conseller informà que ahir presentà un escrit al Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma advertint dels errors i demanant que s'indiqui si els autors de l'informe tenen coneixements en dret administratiu i si seran ells els encarregats de fer les anàlisis reclamades per la jutgessa Carmen González. "He demanat un poc de rigor", subratllà Delgado, qui avisà que aquests errors, sumats als titulars dels diaris, "poden suposar la fi d'una carrera política". Delgado, que llançà crítiques als mitjans de comunicació, avançà també que està recollint totes les actuacions de la investigació que, segons ell, el perjudiquen per prendre actuacions quan en sigui el moment.

stats