Balears 26/06/2013

Delgado veu impossible que l'imputin amb un informe "propi de Torrente"

El conseller de Turisme carrega contra la Guàrdia Civil i la Fiscalia per la investigació del cas Ràdio Calvià i critica errors en el document en què es demanava que el citassin

Q. Torres
2 min

PalmaEl conseller de Turisme i exbatle de Calvià, Carlos Delgado, ha contestat avui a l'informe de la Guàrdia Civil que proposa la seva imputació en la investigació dels contractes de Ràdio Calvià. Ha criticat l'informe perquè es basa en un error: no té en compte que els 15 dies que es donaren per presentar ofertes al concurs per adjudicar la ràdio acabaven un dia després del que creu la Guàrdia Civil i, per tant, les ofertes arribaren dins el termini establert i la mesa de contractació es va dur a terme després i no abans, com creien els agents.

Delgado, que ha comparegut aquest dimecres migdia a la seu del PP balear, s'ha mostrat "absolutament convençut" que amb aquest informe és "impossible" que l'imputin i, per tant, ha avançat que no té intenció de dimitir per això. "El dia que em cansi me n'aniré, però no me n'aniré pels nyaps d'aquest informe" que, segons assegura el conseller, "és propi de Torrente".

L'exbatle ha aprofitat per qüestionar la professionalitat dels autors de l'informe, tot i recalcar que estima molt la Guàrdia Civil. També ha qüestionat l'actuació del fiscal Miguel Ángel Subirán, perquè l'escorcoll a l'Ajuntament de Calvià es va fer el dia del seu casament i amb els mitjans de comunicació presents. I, finalment, ha criticat de passada el fiscal en cap, Bartomeu Barceló, quan s'ha preguntat en públic si s'assabenta de tot això per la premsa "entre comunió i bateig".

El conseller, que avui mateix ha presentat un escrit al jutjat advertint dels errors detectats i demanant que s'indiqui si l'autor de l'informe té coneixements en dret administratiu, ha avançat que està recollint totes les actuacions de la investigació que, segons ell, el perjudiquen per prendre actuacions quan sigui el moment.

L'informe

La Guàrdia Civil, en un informe preliminar sobre la situació del cas Ràdio Calvià, va demanar dimarts que el jutge citàs a declarar com a imputat l'actual conseller de Turisme i exbatle de Calvià, Carlos Delgado. Segons informen fonts judicials, els agents veuen indicis que Delgado va cometre delictes de falsedat i contra l'administració pública en el marc de la trama sobre l'adjudicació de la ràdio municipal de la població.

Delgado havia assegurat que compliria el codi ètic del PP -és a dir, que posaria el seu càrrec a disposició del partit- si era imputat a conseqüència de la querella presentada pel PSOE en contra seva pel cas Ràdio Calvià. Fins ara la jutgessa havia notificat a Delgado la seva condició de 'querellat' per la realització d'una contractació a la ràdio municipal de Calvià per procediment negociat en l'època en què era batle del municipi.

El conseller va negar fa unes setmanes haver comès cap de les irregularitats de les quals se l'acusa. "Han presentat una querella per veure si sona la flauta, i amb el codi ètic del PP imputen aquest que els està resultant incòmode", va opinar Delgado, qui va confiar en l'actitud "recta" de jutges i fiscals.

stats