Publicitat
Publicitat

Crítiques a l'IMAS i demonització de Podem durant el debat de política general del Consell

El Pi repta Ensenyat a "llevar-se la nosa" de la formació morada i governar en minoria

La segona sessió del debat de política general del Consell de Mallorca d'aquest dijous ha tingut dos protagonistes: l'IMAS, en boca de l'oposició per mala gestió, però també com a bandera dels grups que formen el Pacte per l'augment pressupostari; i Podem, clau, segons l'oposició, del mal funcionament del Govern insular.

La lentitud en l'execució dels projectes, els problemes en la redacció dels plecs de què depenen les entitats que treballen amb menors o el cost que suposarà la creació de noves places residencials han estat respostes, per part dels portaveus de Podem, MÉS i el PSIB, amb la posada en marxa de nous serveis, els 177 milions d'euros de pressupost destinat a Benestar Social, la renovació de residències i la creació de noves.

Mentre que el portaveu del PP, Mauricio Rovira, criticava l'aliança de MÉS amb "un partit antisistema i radical", el representant d'El Pi, Toni Pastor, reptava el president del Consell, Miquel Ensenyat, a "llevar-se noses de damunt, com ho són els seus socis de Podem". Pastor ha recomanat a Ensenyat que "governi en minoria", fet que li garantiria el suport d'El Pi, i l'ha acusat de ser "un racista ideològic" per no tenir-los en compte.

Aquesta idea de falta de diàleg, de consens i de transparència ha estat present a totes les intervencions dels grups de l'oposició, que han acusat el Pacte de no debatre amb els seus grups les propostes de la legislatura. A més, tant el PP com Ciutadans han insistit a dir que l'equip de govern està malbaratant doblers públics amb mesures com el rescat del túnel de Sóller o en publicitat.

La intervenció d'ahir del president, Miquel Ensenyat, ha rebut crítiques per ser "un discurs de pressupostos i no de balanç" i se l'ha acusat de ser un "president dèbil" que no està "sotmès absolutament" pel que fa a les relacions amb la presidenta del Govern, Francina Armengol.

La portaveu de Ciutadans, Catalina Serra, ha criticat la "dictadura lingüística" de MÉS i ha assegurat que el Govern insular "necessita més gestió i menys política". El Pi, en canvi, denunciava que hagin passat ja dos anys sense la creació de la direcció insular de política lingüística.

En qualsevol cas, el president ha respost a les crítiques amb comentaris humorístics i ha aprofitat per denunciar que el debat de política general és un esdeveniment "obsolet" perquè no permet aprofundir en les polítiques que es duen a terme. També ha reivindicat el paper del Consell com a institució i ha assegurat que, després dels traspassos de competències que queden pendents i de les reformes per modernitzar-lo, es convertirà en una "institució de primera divisió".