Balears 12/08/2013

Cort s'inventa la patrulla del silenci

L'Ajuntament de Palma dedicarà dos agents exclusivament a atendre queixes per renou durant el cap de setmana

ARA Balears
2 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha decidit "reforçar" el servei nocturn de la Policia Local amb dos agents que només es dedicaran a "atendre les cridades ciutadanes per queixes de renou considerades de baixa prioritat i que no poden ser assumides per les unitats de servei ordinari". La patrulla del silenci, dos policies que els divendres i els dissabtes entre les deu i les tres de la nit es dedicaran tan sols a fer callar els més renouers.

Així ho ha comunicat aquest dilluns el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, -amb la regidora de Sanitat i Consum, Rosa Llobera, i acompanyat de l'intendent de la Policia Local Antoni Vera- que han explicat la manera de funcionar d'aquesta patrulla que actuarà aquest mes i el vinent. Llobera ha admès que les queixes per renous tenen manco prioritat per a la policia municipal que els avisos d'"accidents de trànsit, problemes de circulació, conflictes que puguin derivar en agressions, controls d'alcoholèmia", etc. Però els dos agents es dedicaran exclusivament als renous durant les nits del cap de setmana.

Navarro ha admès que des del principi de 'estiu hi ha hagut un augment de les cridades per renous que no han pogut resoldre "amb l'eficàcia desitjada" a causa del volum de feina. De l'1 de juny al 9 d'agost han rebut 1.500 avisos d'aquesta mena i just n'han atès 80, poc més de la meitat, ja fos per manca de personal o perquè altres serveis eren prioritaris. Ara, amb la patrulla del silenci, s'haurien de poder atendre totes les queixes.

l nou servei ja va començar el divendres 2 d'agost i Navarro ha explicat que es varen atendre deu de les onze queixes just una no es va poder atendre però que el cap de setmana passat ja varen poder respondre totes les cridades.

stats