Balears 28/02/2017

Cort augmenta un 50% les partides destinades a pressupostos participatius per al 2018

Cada districte tindrà una quantitat establerta, a més dels 600.000 euros reservats per a projectes de tota la ciutat

Carmen Buades
2 min
Eva Frade, regidora de Participació Ciutadana de Cort

PalmaL'Ajuntament de Palma destinarà l'any que ve 1,5 milions d'euros als pressupostos participatius, un 50% més que el que s'hi invertirà durant el 2017. Ho ha anunciat aquest dimarts la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, qui també ha explicat que cada un dels cinc districtes tindrà fons per a projectes específics de les seves barriades (mentre que 600.000 euros s'invertiran en propostes que afectin tota la ciutat).

Aquesta és una de les diferències que presenta la iniciativa respecte de l'any passat i, per fer la distribució, s'han tingut en compte criteris com els equipaments municipals que ja té cada districte, la població que hi viu o les intervencions que hi fa l'àrea de Benestar Social. Així, per exemple, al districte centre s'invertiran 63.913 euros i al de Llevant 252.444.

Un altre dels canvis que s'han introduït als pressupostos participatius és la duració dels terminis de presentació i votació de propostes, que s'allarguen per tal d'aconseguir una major participació. L'Ajuntament està treballant en la creació d'un portal web de participació que haurà de permetre la votació i els fòrums de debat, però també s'utilitzarà una furgoneta de l'àrea de Participació Ciutadana per visitar els diferents barris de Palma i explicar com funciona el procés.

Una furgoneta del Participació Ciutadana recorrerà les barriades

L'objectiu, per Frade, "és que la població pugui participar a llarg termini en les actuacions que afecten la seva vida". La regidora ha explicat que s'estan cercant eines per "facilitar el problema de la bretxa digital" d'aquelles persones amb dificultats a l'hora de votar de manera telemàtica, ja que consideren un disbarat introduir la votació postal per l'elevat cost que suposa.

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila, ha reivindicat la importància de "donar veu" a la ciutadania i de "posar eines a la seva disposició" per tal que puguin participar en la presa de decisions.

Calendari

El període per recollir propostes s'inicia dia 1 d'abril i acaba el 23. A finals de maig es publicaran les propostes admeses, després d'haver estat debatudes al Consell Social de la ciutat. Entre l'1 i el 25 de juny es farà la primera votació per obtenir suports i entre el 16 de setembre i l'1 d'octubre es farà la votació final (una vegada que s'hagin fet un informe i una reformulació de les propostes més valorades durant el juny). En principi, dia 2 d'octubre es convocarà un ple en què es presentaran les propostes més votades per als pressupostos del 2018.

stats