URBANISME
Balears 26/06/2013

Cort legalitza definitivament l'àtic de Bauzá a la Calatrava

MÉS denuncia que es legalitza 'a la carta' el pis del president

J.p.
2 min
Cort legalitza definitivament l'àtic de Bauzá 
 A la Calatrava

Palma.El Consell de Gerència d'Urbanisme ha desestimat les al·legacions presentades i ha aprovat definitivament la modificació del Pla especial de reforma interior de la Calatrava, sol·licitada pel Grupo Inmobiliario Castellvi, SL. Aquest canvi pretén resoldre la situació jurídica d'il·legalitat en què es troba una part de l'edifici, en concret la planta àtic, on té el pis en propietat el president del Govern, José Ramón Bauzá. Una sentència del Tribunal Suprem de 2011 deixava fora d'ordenació una part de l'habitatge,

Segons el regidor Jesús Valls, l'aprovació definitiva de la modificació del PERI és la millor solució, ja que "l'endinsada de l'àtic no és una norma característica a la barriada i, per tant, no contravé l'interès públic. Des del punt de vista econòmic i de la responsabilitat patrimonial, es tracta igualment de la millor solució, perquè ofereix empara legal a una llicència que es va atorgar legalment en el seu moment i que mai no ha perdut la vigència".

A la carta

El grup municipal MÉS, que va presentar-hi al·legacions, considera en canvi que es fa la modificació amb l'objectiu de legalitzar "a la carta" el pis del president José Ramon Bauzá al Bastió d'en Berard de Palma. El portaveu dels ecosobiranistes a Cort, Antoni Verger, opinà ahir que "és lamentable aquest cas, perquè posa en evidència que hi ha dues maneres de dictar les normes i dues maneres d'acatar la justícia: la que beneficia el PP i la que no ho fa".

En aquest sentit, Verger lamentà que "s'hagin desestimat les al·legacions presentades, ja que fan referència clara i contundent a un cas molt similar en el qual el Tribunal Suprem va rebutjar una modificació de planejament que tramitava l'Ajuntament d'Oropesa per legalitzar un edifici perquè no existia cap justificació d'interès general".

stats