SERVEIS SOCIALS
Balears 29/11/2016

Palma empadronarà tots els sense sostre i ocupes a partir de gener

D'aquesta manera, les 1.194 persones que viuen al carrer, ja sigui de manera permanent o temporalment, podran aconseguir la targeta sanitària i altres prestacions

Montse Terrasa
2 min
/ ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma empadronarà tots els sense sostre i ocupes de Ciutat, que segons la Creu Roja són 1.194, perquè puguin tenir assistència sanitària i accedir a serveis socials. Aquesta tasca la durà a terme en col·laboració amb l'ONG Metges del Món a partir de gener.

Així ho han anunciat aquest dimarts el batle de Palma, José Hila, i les responsables de les àrees de Benestar i de Funció Pública a l'Ajuntament, Mercè Borràs i Aurora Jhardi. "És una mesura de dignitat de la ciutat", ha declarat Hila.

Els voluntaris de Metges del Món seran els qui es posin en contacte amb els sense sostre i els facilitaran l'imprès d'empadronament, perquè el firmin una vegada emplenat. Després, Benestar Social remetrà la documentació a la unitat de Població de Cort.

Resoldre els problemes burocràtics

En el cas que les persones no tinguin document identificatiu, el DNI o passaport, Població es posarà en contacte amb la Policia Nacional i consolats per aconseguir-lo i efectuar l'empadronament, ha detallat Jhardi. Un procés que la regidora ha definit com a "rescat ciutadà".

Els sense sostre quedaran empadronats en dues adreces d'oficines de l'Ajuntament, a Santa Eulàlia, número 9, i a l'avinguda de Gabriel Alomar, número 18. Allà es remetrà tota la correspondència d'aquestes persones.

"L'empadronament és un dret fàcil de garantir i fins ara no s'hi feia res", ha explicat Borràs, qui ha recordat que el decret de la nova cartera de Serveis Socials aprovat pel Govern obliga els ajuntaments a facilitar una adreça d'empadronament a totes les persones sense recursos.

Borràs ha comentat les xifres de sense sostre aportades per la Creu Roja, en les quals també s'han inclòs persones que ocupen habitatges i reallotjats sense papers. De les 1.194 persones que viuen al carrer, 363 ho fan de manera permanent; 668, temporalment, i 163, de manera intermitent.

Una vegada empadronades, aquestes persones disposaran de l'ajuda de Metges del Món i dels tècnics de Serveis Socials de Cort per poder sol·licitar la targeta sanitària, que els permetrà poder tenir un metge de capçalera, i altres prestacions, com la renda social garantida.

Encara que l'empadronament és un dret i no una obligació, l'Ajuntament i Metges del Món treballaran amb l'objectiu què "no quedi ningú sense empadronar", ha afegit Aurora Jhardi.

stats