CIUTAT
Balears 05/06/2013

Cort assumeix l'errada en l'exclusió dels tres relats juvenils i rectificarà

Inclourà els tres textos exclosos que parlaven de Països Catalans, violència de gènere i crisi en l'edició impresa de l'any que ve

A. Zurimendi
1 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha assumit públicament aquest dimecres migdia que s'ha equivocat en l'exclusió de tres contes d'un concurs literari per a joves. "Ha estat un malentès", ha lamentat el portaveu de Cort, Julio Martínez. Per tant, el PP de Cort rectifica i no censurarà els tres relats pel seu contingut. No debades, tractaven dels Països Catalans, de la crisi econòmica i de la violència de gènere, respectivament.

Fonts municipals apuntaren ahir a l'ARA Balears que l'exclusió s'havia decidit "perquè el contingut no s'ajustava a les bases". Avui, però, han reconegut que havia estat "un malentès". I és que, efectivament, les bases no feien menció al contingut dels relats que havien enviat els alumnes de les escoles palmesanes. La Regidoria d'Educació, comandada fins fa poques setmanes per Ana Ferriol -ara a Benestar Social-, rectifica i assegura que inclourà els tres relats censurats en l'edició impresa de l'any que ve.

Antoni Noguera, regidor de la coalició Més -que ahir denuncià públicament l'acte de censura-, s'ha mostrat satisfet per la rectificació, però també preocupat perquè aquesta situació no es torni a repetir. "Això demostra que hem d'estar molt vigilants en tot moment", defensa Noguera, qui afegeix: "Continuarem vetlant pel dret a la llibertat d'expressió dels alumnes i dels docents de l'escola pública".

stats