Balears 02/08/2013

Estudien recollir signatures per demanar explicacions a Huguet pel possible cas de plagi

El diari Ultima Hora ha informat avui que la iniciativa podria agafar forma aviat

Ara Balears
1 min

PalmaMembres de la comunitat universitària estudien posar en marxa una recollida de signatures per tal de recollir suports per forçar al rector de la UIB a que doni una resposta davant el claustre sobre l'acusació de possible plagi acadèmic que s'ha abocat sobre de la vicerectora Margarita Payeras, segons ha informat avui el Diari Ultima Hora.

Payeras, que és la investigadora principal de l'estudi socioeconòmic contractat pel Consell de Mallorca per sustentar el canvi del PTI, ha negat les acusacions que es tracti d'un informe plagiat d'un estudi de Canàries. Ha assegurat que en tot cas es va utilitzar una metodologia similar.

Però, segons explica el rotatiu palmesà, alguns professors i catedràtics consideren insufienciente la resposta donada per la vicerectora i pel rector Llorenç Huguet. És el cas de Nicolau Dols, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, per a qui aquest cas «ha suposat un perjudici per al prestigi de la comunitat universitària». En la seva opinió, la reunió del consell de govern en la qual es va tractar "va ser molt tensa, perquè el rector va donar unes explicacions molt febles i va concloure que no s'anava a investigar més perquè no ho havia sol · licitat cap membre de la Universitat, per això jo ho vaig sol · licitar en aquest mateix moment".

La informació de la còpia parcial de l'informe del Consell Econòmic de Canàries per a elaborar l'estudi sobre el Pla Territorial Menorquí va ser publicada pel diari AraBalears.

stats