Balears 14/08/2013

El Consell promou la cacera de cabres a la zona cremada

També els tudons podran ser objecte de caça, en determinats dies i àrees, entenent que la seva eliminació facilitarà la conservació dels pinyons

Q. T.
2 min

Palma.El Consell de Mallorca promourà la cacera de cabres en zones cremades per l'incendi de la Serra per tal de "protegir els brots verds que sorgeixin arran de les properes pluges. El departament de Medi Ambient tramitarà la declaració dels perímetres cremats durant l'incendi com a Zona d'Emergència Cinegètica Temporal. Una vegada signada, permetrà als propietaris de vedats i a les societats cinegètiques caçar les cabres que es trobin dintre dels seus territoris, sempre durant els dies acordats i sota la supervisió de tècnics d'aquest departament, que s'ocuparan de coordinar les operacions. Les captures s'hauran de fer amb cans i llaç a les denominades zones de seguretat.

També els tudons podran ser objecte de caça, en determinats dies i àrees, entenent que la seva eliminació facilitarà la conservació dels pinyons, que poden revestir importància per a la reforestació natural de la Serra . En canvi, la resolució introduirà un parèntesi d'entre un i dos anys per a la caça de la perdiu, prioritzant-ne la repoblació en una zona que, en el seu moment, acollia gran nombre d'exemplars.

Aquests foren els compromisos assolits per la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, amb els propietaris dels 11 vedats de caça i els representants dels ajuntaments amb terrenys lliures afectats pel foc. La trobada tingué lloc dilluns a l'Ajuntament d'Andratx. En la reunió, Soler anuncià la imminent tramitació de la declaració, que està prevista en l'article 44 de la Llei de caça i que és imprescindible perquè la mateixa llei prohibeix expressament l'activitat cinegètica en totes les zones afectades per les flames. Els caçadors donaren suport tant a les mesures que impliquen la possibilitat de caçar com a les que suposen moratòries. Les disposicions podrien estar vigents a final d'agost, si bé algunes mesures urgents ja estan en marxa en aquesta àrea dels municipis d'Andratx, Calvià i Estellencs.

stats