Balears 05/12/2016

El Consell d’Eivissa vol evitar el desnonament de 14 famílies d’ocupes a Roca Llisa

El mes de setembre van aconseguir aturar la Caixa en la seva intenció de fer-les fora, però ara un nou propietari “sotmet els ocupants a coaccions” perquè l’abandonin

Armando Tur
2 min
Una imatge d'un dels immobles que es troba a aquest carrer

EivissaLa vicepresidenta primera del Consell d’Eivissa i titular de la cartera d’Habitatge, Viviana de Sans, s’ha reunit aquests dies amb les 14 famílies que ocupen un bloc d’habitatges a la barriada de Roca Llisa, al municipi de Santa Eulària del Riu. Ho fan després que els ocupes denunciassin “coaccions i amenaces” per part de la propietat de l’immoble on viuen per aconseguir que l’abandonin i poder-ne fer ús.

Des del Consell asseguren que “ja hi havia hagut problemes amb aquest edifici” i que per aquest motiu s’havien començat unes reunions amb la Caixa que havien obtingut fruits: l’entitat financera va desistir en la seva intenció de desallotjar l’edifici. Ara, però, “un nou propietari ha adquirit la construcció” i pretén “fer-ne fora els inquilins”.

La consellera d’Habitatge destaca “l’enorme quantitat de menors” que resideixen en aquesta finca i que “poden quedar al carrer”, i reconeix que malgrat que s’ha posat de nou en contacte amb la Caixa, no ho ha pogut fer encara amb els nous propietaris, però que sí que “ha pogut constatar que existeixen les amenaces i coaccions” que denuncien els ocupes.

Segons la versió de qui ara podria perdre la llar, aquests habitatges estaven abandonats “des de fa set anys” i quan hi van entrar estaven en condicions molt dolentes. “Es van intentar posar en contacte amb la Caixa però no van poder regularitzar-ne la situació”, ha explicat De Sans, qui no ha volgut donar més dades dels afectats perquè “ells mateixos volen convocar els mitjans, identificar-se i explicar què els està passant”.

Un desnonament massiu avortat a Cala Llonga

Aquesta notícia coincideix en el temps amb l’avortament per part del Jutjat de Primera Instància número 4 d’Eivissa del desnonament de l’edifici Ses Roques de Cala Llonga, després que molts propietaris presentassin al jutjat proves que tenien un contracte legal de lloguer amb la propietat i, per tant, no eren ocupes, tal com demanaven els propietaris. Aquest edifici disposa de zones comunes, dues piscines i una cafeteria que, ara mateix, resten fora de servei, i és que l’any 2009 es van transformar d’ús turístic a ús residencial.

stats