Balears 09/08/2013

El Consell de Menorca veta el ple sobre els directors d'institut sancionats

L'oposició l'havia demanat però l'equip de govern diu que els expedients són del Govern i no són competència de la institució insular

ARA Balears/EFE
1 min

PalmaEl Consell de Menorca, presidit pel popular Santiago Tadeo, no farà el ple extraordinari que havia demanat l'oposició (PSIB i MÉS) per debatre la suspensió de feina i sou dels directors de tres instituts de Maó per negar-se a aplicar el decret del Tractament Integral de Llengües (TIL). Segons fonts de la institució insular, deneguen el ple "perquè la proposta que se sol·licita incloure en l'ordre del dia afecta expedients administratius competència d'una altra administració".

Des del Consell expliquen que són "expedients de caràcter disciplinari, reglat i amb una clara vessant jurídica l'aprovació dels quals requereix d'una anàlisi de la legalitat de l'actuació duta a terme per una altra administració, cosa que excedeix clarament de les funcions i l'àmbit competencial del Consell". En un comunicat l'equip de govern declara "el màxim respecte a la comunitat educativa així com als directors dels centres educatius als quals la Conselleria d'Educació ha obert expedient administratiu, pendent de resoldre".

"Tant el president del Consell com la Conselleria insular d'Educació, Cultura i Patrimoni, han estat en contacte permanent i diari amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitat del Govern, perquè ens ocupen i preocupen els fets succeïts", insisteix l'equip de govern presidit per Tadeo. "Creiem que [aquests fets] s'haurien de solucionar de la millor manera possible pel bé de tota la comunitat educativa, dels pares i alumnes, i en general de la societat menorquina", afegeix el comunicat.

Pel Consell de Menorca en aquest cas concret no només la qüestió no és competència de la institució insular, "sinó que a més tracta d'aspectes jurídics que necessiten d'una anàlisi jurídica" i a més són "expedients oberts per a la inspecció de la Conselleria del Govern".

stats