Balears 01/08/2015

Confirmen l'existència de restes arqueològiques a la seu de l'Ajuntament Andratx

Entre les troballes hi destaca el descobriment d'unes estructures posttalaiòtiques, que podrien ser les restes d'una habitació

Ara Balears
2 min

PalmaL'Ajuntament d'Andratx ha informat aquest dissabte que existeixen mostres que evidencien d'"una manera ferma i fefaent l'existència de restes arqueològiques" al turó del castell de Son Mas, que actualment és la seu del Consistori.

L'Ajuntament informa en una nota de premsa que el 20 de juliol varen començar les tasques del projecte quinquennal d'intervenció arqueològica al jaciment JA-35 'Castell de Son Mas' que mostren les evidències arqueològiques.

Entre les troballes hi destaca el descobriment d'unes estructures posttalaiòtiques, que podrien ser les restes d'una habitació, i restes de nivells d'incendi amb materials in situ.

En total, s'han trobat més de dues mil peces, entre elles recipients, olles, àmfores –de les quals destaca una àmfora de vida– i ceràmiques romanes que vénen marcades bé per l'autor, bé com a tipus de decoració, i que serien del període comprès entre els segles I abans de Crist i I després de Crist.

Totes aquestes peces han de ser analitzades i estudiades, però en qualsevol cas deixen clara l'existència de restes arqueològiques de diferents èpoques al castell de Son Mas i voltants.

Les tasques d'intervenció continuaran encara una setmana més, assenyala el Consistori.

Entre 15 i 20 joves, dirigits per Juan Carlos Lladó i Noemí Prats Picó, treballen al jaciment amb l'objectiu principal de cercar resposta a un conjunt de qüestions relacionades amb la història del turó. Qüestions que es varen originar ja a final del segle passat, quan es varen descobrir restes de cabanes i altres edificacions d'època talaiòtica, i gran quantitat de material d'època romana, que suggereixen l'existència d'una possible vila o una fortificació romana a la zona.

El projecte servirà també per ampliar el coneixement històric del municipi d'Andratx, especialment en el període transcorregut entre l'època talaiòtica i la medieval.

El jaciment arqueològic es troba situat al cim del turó de Son Mas, amb el nord-est del nucli urbà d'Andratx, entre un cota d'uns 80 a 95 metres sobre el nivell del mar, i presidit per l'edifici històric del castell i la seva torre de defensa coneguda com torre del Sagrament, que amaguen en el seu subsòl restes arqueològiques d'una ocupació continuada des de l'època talaiòtica fins a l'actualitat

stats