Balears 11/06/2013

Insultar Carlos Delgado costa 80 euros i fer-li la traveta, 160

Una jutgessa condemna un ciutadà a pagar 240 euros de multa per injuriar i maltractar el conseller de Turisme

Efe / Ara Balears
2 min

PalmaUna jutgessa ha condemnat un ciutadà a pagar 240 euros de multa per haver insultat el conseller de Turisme, Carlos Delgado, i haver-li fet la traveta en trobar-lo pel carrer. En concret, 80 euros de multa són per la falta d'injúries i 160 per la de maltractament -la traveta-, segons la sentència; que ha tingut en compte que l'home li va demanar disculpes.

L'11 de gener el ciutadà condemnat es va trobar el conseller caminant per un carrer de Palma amb la seva dona -llavors embarassada- i el va insultar dient-li "cabró", "feixista", "fill de puta" i "pallasso". El jutge considera provat que també va fer gests i comentaris que feien referència a la fotografia, publicada dos mesos abans al diari 'Ultima Hora', en què Delgado apareixia amb uns testicles de cérvol al cap després d'una cacera.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma ha condemnat a 240 euros de multa un ciutadà per una falta d'injúries per haver insultat el conseller de Turisme i Esports del Govern balear, Carlos Delgado, quan se'l va trobar al carrer, i per una altra de maltractament, per haver-li fet la traveta. "Cabró, et falten els ous al cap, on són els ouets?", li va deixar anar, per exemple.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma, Piedad Marín, considera provat que el condemnat fustigà durant uns deu minuts Delgado i no només l'injurià de manera reiterada, sinó que també va pertorbar la seva integritat física fent-li la traveta, tal com va denunciar el conseller i va corroborar la seva esposa.

Després dels insults, el condemnat va avançar la parella i va fer la traveta al conseller, que ensopegà però va evitar caure a terra. Els insults van continuar fins que Delgado va començar a enregistrar-ho tot amb un telèfon mòbil.

Dues setmanes després van tornar a coincidir en una pastisseria i el denunciat va demanar disculpes al conseller, que tot i amb això va continuar endavant amb la denúncia.

stats