Balears 05/08/2013

Competència multa amb 35 milions d'euros empreses de lloguer de cotxes

Les companyies de 'rent a car' sancionades haurien pactat preus principalment a Balears, Catalunya, País Valencià i Andalusia

Efe
1 min

BarcelonaLa Comissió Nacional de la Competència (CNC) ha imposat multes per valor de més de 35 milions d'euros a 17 empreses i 2 associacions per pactar preus i condicions comercials al mercat de lloguer de cotxes sense conductor, el que es coneix com 'rent a car'.

Aquestes pràctiques entren dins de la definició de càrtel, segons la CNC, que ha dit que els acords van tenir una especial incidència a Balears, Catalunya, València i Andalusia.

Els acords adoptats pels membres del càrtel tenien per objecte fixar preus (ja fossin mínims o directament un increment d'aquests, a més del seu manteniment en els períodes delimitats) i la mateixa política comercial respecte a l'inici i final de cada temporada (alta, mitjana i baixa), com també dels extres i els seus preus (recàrrecs per cadires de nadons, conductor addicional, etc.).

Les empreses participants, assegura la CNC, eren plenament conscients de la il·licitud dels acords, ja que van plantejar un sistema per evitar el control de l'Autoritat de Competència i dissenyar un mecanisme de vigilància de l'execució dels acords adoptats pel càrtel, centrat en el president de l'Associació Empresarial de Cotxes de Lloguer d'Andalusia (AECA).

L'expedient sancionador de la CNC va obrir-se el gener d'enguany després d'inspeccions realitzades a les seus d'aquestes empreses i associacions durant el 2011.

stats