Les diferències
Balears 18/08/2013

Cap Govern balear ha viscut una vaga semblant

El context en què es podria produir la vaga és molt diferent del del darrer gran conflicte

1 min

Context diferent

El professorat dedica l'estiu a preparar una contundent resposta a la política educativa de José Ramón Bauzá. El context en què es podria produir la vaga és molt diferent del del darrer gran conflicte. La meitat dels ensenyants de l'educació pública són menors de 40 anys i, per tant, el 1988 no havien arribat als 15 anys. A l'altre costat, al del Govern balear, també trobam una generació que no ha hagut d'afrontar mai una vaga sostinguda en el temps en un sector estratègic com és l'ensenyament.

Cap precedent a Balears

Quan José María Maravall hagué de deixar el Ministeri d'Educació, Bauzá tot just tenia 18 anys i cap predecessor seu en la presidència del Govern balear no ha acarat una situació similar.

Minva del nombre de docents

El quart de segle no ha passat debades. Les noves generacions han crescut en un món que ha canviat molt des d'aleshores. Sense anar més enfora, la darrera vaga es produí en un moment en què el nombre de professors creixia cada any, mentre que ara la tendència és a la reducció.

No és un conflicte laboral

La confrontació no té un origen salarial, sinó que més aviat és de caràcter deontològic, ideològic i tècnic. La desavinença amb l'administració és manifesta, però bastarà això per paralitzar les aules?

stats