REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 27/08/2013

Camps no s'arrufa: TIL, sí o sí

La consellera d'Educació assegura que la implantació del decret de llengües culminarà l'any 2017

A. Zurimendi
2 min

Palma.El torcebraç educatiu no afluixa, tot i que encara no està clar qui el guanyarà. Una mostra del foc creuat es veié ahir a Menorca, des d'on la consellera d'Educació assegurà que l'aplicació del TIL continua endavant. Encara més: estarà absolutament implantat l'any 2017.

Joana Maria Camps trencava així el seu silenci estiuenc, coincidint amb diversos dies de vacances durant aquest mes d'agost. I en comptes de mantenir un perfil mesurat, tornà a deixar-se sentir per abocar més benzina al foc encès a les escoles de les Illes (moltes de les quals reclamen ajornar el desplegament del decret de llengües fins a tenir els recursos adients). Camps, tot i així, afirmà que "la introducció del trilingüisme s'efectuarà de manera progressiva" i estarà implantat al 100% el curs escolar 2017-2018.

La consellera obre així una setmana tensa per se , atès que l'Assemblea de Docents durà a terme una trobada de pes aquest divendres a Porreres. I ho va fer a Menorca, on Camps visità ahir un grup d'escolars de Primària que participen en el programa de llengua anglesa a Ciutadella, amb menorquins procedents dels municipis de Ciutadella, Ferreries, Mercadal i Migjorn. Ara bé, malgrat negar-se a modificar en cap cas el calendari d'aplicació, Camps assenyalà que "manté plena voluntat de diàleg amb el professorat". Així mateix, anuncià que es reunirà amb la Junta de Personal Docent abans de començar el curs.

En tot cas, el TIL s'aplicarà durant el proper curs a uns 36.000 alumnes de Primària i ESO (del total de 150.000 estudiants dels centres docents de l'Arxipèlag). Ara bé, entorn de 15.000 professors de les escoles públiques i concertades seran cridats a la vaga indefinida a partir del 13 de setembre, tot coincidint amb l'inici del curs escolar i la tornada de tots els alumnes.

stats