Balears 07/08/2013

Cabrer diu que el decret del trilingüisme s'ha de complir "perquè, si no, això seria la selva"

El PP impedeix la compareixença de Bauzá argumentant que no ha de donar explicacions pel fet que Inspecció hagi suspès "tres o quatre directors de centre"

ARA Balears/EFE
2 min

PalmaLa portaveu parlamentària del PP, Mabel Cabrer, ha defensat aquest dimecres que l'aplicació del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) o decret del trilingüisme és legal, com també les sancions imposades per la Conselleria d'Educació a tres directors d'institut de Menorca. Ha dit que s'ha de complir la normativa "perquè, si no, això seria la selva".

"Nosaltres no volem un model a les Illes Balears de la selva", ha contestat, literalment, Cabrer a Francina Armengol, que havia avisat que els serveis jurídics del seu partit asseguren que les sancions als directors de centres de Maó són "il·legals i arbitràries". Els han suspès de sou i feina per negar-se a aplicar unes instruccions d'Educació que els feien modificar el projecte educatiu del centre sense passar pel consell escolar, fet que consideren que no podien fer legalment.

Cabrer ha dit que en dret administratiu les normes i les seves aplicacions són legals quan les aprova el Govern i, en aquest cas, la Conselleria de Educació, Cultura i Universitats, que ha utilitzat "un procediment de tramitació" basat en els informes jurídics de la Inspecció educativa. "L'únic que pot declarar si alguna cosa és il·legal o no és el Tribunal de Justícia, no la senyora Armengol"; i ha afegit que "ella diu sempre que tot és il·legal; que vagin als tribunals". "En un estat de dret, qui vulgui impugnar la normativa pot fer-ho, però mentrestant s'ha de complir perquè, si no, això seria la selva", ha insistit Cabrer.

La portaveu popular ha fet aquestes declaracions després de la Junta de Portaveus del Parlament, en la qual el PP ha rebutjat la compareixença del president, José Ramón Bauzá, en un ple extraordinari, que havien demanat els grups de l'oposició per abordar el conflicte en el sector educatiu. Cal recordar que l'Assemblea de Docents prepara una vaga indefinida per al setembre.

La portaveu popular ha assegurat que ha votat en contra d'aquesta petició perquè el president de les Balears "no ha de comparèixer davant del Parlament en un ple extraordinari per explicar si s'han obert expedients disciplinaris o no a tres o quatre directors de centres perquè ho ha ordenat així la Inspecció educativa ".

"Estam davant d'una petició realment insòlita, bàsicament del PSIB", ha dit Cabrer, afegint que el partit "confon els desitjos amb la realitat" intentant "fer veure que hi ha una gran alarma social a la comunitat educativa que és falsa i no es percep".

Només "tres o quatre" dels prop de 400 directors de centre que hi ha a Balears "no volen aplicar una normativa aprovada pel Govern i que qualsevol funcionari ha de complir", ha destacat la diputada del PP, que ha insistit que gran part de la comunitat educativa "ha fet la seva feina" en aquest sentit.

Cabrer ha volgut "transmetre confiança a tota la comunitat educativa que el curs començàs amb normalitat, malgrat l'intent polític de boicotejar-lo". Per la diputada, costa d'entendre que MÉS i el PSIB "estiguin en contra d'aquesta aposta per la qualitat educativa en implantar una tercera llengua". Els ha demanat "responsabilitat".

stats