Balears 08/08/2013

La CEOE demana facilitats per convertir contractes a temps complet en parcial

La patronal espanyola també demana més flexibilitat salarial i de jornada en el cas dels contractes de formació

Europa Press
2 min

BarcelonaLa Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) proposa al govern espanyol que els empresaris puguin "imposar" als treballadors la conversió del seu contracte a temps complet en un contracte a temps parcial quan existeixin causes que ho justifiquin i per evitar, així, acomiadaments objectius.

També planteja ampliar del 15% al 30% el marge d'hores complementàries que puguin realitzar en proporció a la jornada pactada.

En un document titulat "Les reformes necessàries per sortir de la crisi", que la patronal va aprovar en l'última assemblea general del mes de juliol per remetre'l al govern, incideix en la importància de seguir potenciant la contractació indefinida a temps parcial, l'ús de la qual, segons les xifres de l'executiu, s'ha incrementat un 8,9% en el primer trimestre del 2013 respecte del mateix període del 2012.

La CEOE aposta perquè l'empresari pugui convertir unilateralment contractes a temps complet en contractes a temps parcial quan concorrin causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció, i quan aquesta modificació suposi una alternativa als acomiadaments objectius.

D'altra banda, encara que la CEOE valora que la reforma laboral introduís una "petita flexibilitat" en la contractació a temps parcial en permetre que aquests treballadors facin hores extraordinàries, considera que no no n'hi ha prou i que s'ha de fer alguna cosa similar en el cas de les hores complementàries, que es pacten per escrit amb el treballador i que l'Estatut dels Treballadors limita a un màxim del 15% de les hores ordinàries fixades en aquest contracte.

La patronal demana "revisar" alguns aspectes tècnics i jurídics que limiten el compliment d'hores complementàries que figuren en el contracte, com ara els terminis de preavís o les causes de la denúncia per part del treballador. A més a més, demana que s'ampliï el marge del 15% al 30%.

L'informe de la patronal no es queda aquí i amplia les seves propostes als contractes de formació, pels quals la reforma laboral va ampliar el límit màxim d'edat de 25 a 30 anys. Ara, la patronal considera que l'edat de contractació ha de ser el "prou àmplia" perquè beneficiï tant els joves parats com els desocupats que s'han de reciclar professionalment.

A més, proposa flexibilitzar les condicions de jornada i salari i dotar aquests contractes d'una orientació, fonamentalment, de prestació laboral.

Finalment, l'informe demana "més atenció" a la contractació temporal, després de les "severes limitacions" introduïdes en aquest modalitat en la reforma laboral del 2010 i "refondre" el contracte d'obra amb l'eventual, amb una durada màxima de 24 mesos.

stats