HI VÉNS O HI VAS?
Balears 03/02/2017

Bar A Vins, quan un espai és revulsiu

Menjar i beure bé, una terrassa molt menorquina i un interior amb història han servit per revaloritzar un dels entorns amb més encant de Maó

Cristina Ros
2 min
Bar A Vins, quan un espai és revulsiu

En només dos anys que fa que està obert, el Bar A Vins ha servit de revulsiu d’un dels entorns amb més encant i solera de Maó. La plaça de la Conquesta, tan propera als carrers més transitats, semblava quedar esquerra mà o, si més no, no ocupava un lloc al pensament dels menorquins i visitants com a punt de trobada. Quan el cuiner de Saragossa, Sergio Loris, i la sommelier catalana Sara Sanchís varen descobrir les possibilitats d’un local fet de marès amb història i voltes, no s’ho pensaren: aquell espai ho tenia tot per convertir-se en una mena de bistrot on desenvolupar aquest concepte tan francès dels bars à vins. Era l’únic bar restaurant de la plaça quan obriren, el mes de desembre de 2014. Ara ja en són tres i la plaça de la Conquesta és ja un lloc que ha creat hàbit, fins al punt que l’Ajuntament de Maó hi ha començat a organitzar activitats. I el Bar A Vins d’en Sergio i na Sara és un dels bars restaurant que més es recomanen de la ciutat, tant en el boca-orella com per les xarxes socials.

Una excel·lent relació qualitat preu, cuina mediterrània en plats pensats sobretot per compartir, uns plats fets amb productes de proximitat als quals Sergio Loris sol afegir un toc especial amb qualque ingredient també de Menorca: camamil·la per macerar, pebre vermell dolç de l’illa... Els habituals de la casa, aquells que solen anar al menú diari, asseguren que el punt que dona Sergio als plats és d’aquells que queden a la memòria gustativa. Ara bé, a més de menjar, els coneixements de vins de Sara Sanchís han fet que el Bar A Vins també s’hagi convertit en un dels llocs per quedar a fer unes copes i la xerradeta, tant de drets com d’asseguts o, si més no, anar a cercar-hi un bon vi per endur-se’n a casa.

stats