Balears 25/06/2013

El president del Banc Mare Nostrum diu que se centraran en famílies, empreses i emprenedors

Carlos Egea afirma que l'entitat de la qual forma part Sa Nostra dedicarà especial atenció a la proximitat al territori

Efe
2 min

PalmaEl president de Banc Mare Nostrum (BMN), Carlos Egea, ha assegurat avui que, un cop culminada la reestructuració de l'entitat, la prioritat és "el suport financer a les famílies, les empreses i els emprenedors". En el seu discurs davant la junta d'accionistes de l'entitat de la qual forma part Sa Nostra, duita a terme aquest dimarts a Madrid, Egea ha afegit que BMN se centrarà en l'orientació al client, la proximitat al territori i "una cultura corporativa sustentada en la responsabilitat, l'austeritat i l'esforç".

Egea també ha fet balanç de l'evolució de l'entitat en el marc de la reforma del sistema financer espanyol i ha destacat que, malgrat la duresa i intensitat dels canvis de l'últim any, BMN ha aconseguit consolidar-se com una marca "reconeguda pels seus clients i fortament implantada en els seus territoris d'origen".

BMN és una de les entitats que componen l'anomenat Grup 2, juntament amb Liberbank, CEISS i Caja3, format per bancs de grups d'antigues caixes com ara Sa Nostra que, si bé no han hagut de ser nacionalitzades, sí que han necessitat ajudes públiques. El president de BMN ha assegurat que "els indicadors per a aquest segon trimestre i els pròxims anticipen un canvi de tendència, que comportarà percentatges positius en l'evolució del PIB del nostre país".

Per afavorir aquesta millora, Egea considera "evident" que la retallada pressupostària s'ha de completar "amb mesures que donin suport a la normalització dels mercats financers, una major competitivitat i el creixement de l'ocupació".

Pel que fa a BMN, Egea es va mostrar satisfet que l'entitat hagi aconseguit posar en marxa "en només sis mesos" els principals compromisos assumits en el pla de reestructuració. Egea ha explicat als accionistes que les accions de reestructuració i recapitalització fetes en aquest període s'han complementat per la intensa activitat comercial, una "feina de proximitat" que ha permès mantenir la confiança dels clients i la quota de mercat "a nivells molt favorables ".

stats