Balears 05/06/2013

El cas Alpha Pam arriba a la Comissió Europea

Un eurodiputat d'Esquerra Unitària Europea hi pregunta si s'exigirà a Espanya que atengui els sense papers "per evitar més morts"

ARA Balears/EFE
1 min

Brussel·lesL'europarlamentari Willy Meyer, del Grup Confederal de l'Esquerra Unitària Europea, ha preguntat a la Comissió Europea si "pensa exigir a Espanya que atengui els immigrants sense papers al seu sistema sanitari per evitar més morts" en relació al cas Alpha Pam a Mallorca. Segons que publica el Parlament Europeu, l'eurodiputat ha fet la pregunta per escrit a la comissió. Al·lega que la mort del senegalès Alpha Pam és un exemple de "com la política d'austeritat del govern es tradueix en violència contra els immigrants i fins i tot en morts".

Meyer assegura que Pam, mort per una tuberculosi ni diagnosticada ni tractada que ha causat un autèntic escàndol, va ser la primera víctima "de les retallades aplicades pel govern d'Espanya, una situació que es repetirà a mesura que es vagi denegant l'accés a la sanitat a més persones per no disposar d'uns documents en regla". Ha demanat a la comissió si creu que Espanya compleix la directiva sobre l'estatut del refugiat, que fa referència a l'atenció sanitària transfronterera i al retorn de persones sense documents.

Meyer ha recorat que Pam va morir sol a ca seva "sense assistència mèdica després de vuit dies d'agonia" després de ser atès per un centre de salut que l'havia derivat a l'Hospital d'Inca per indicis de tuberculosi i que en aquest centre el tractassin per un refredat.

stats