Balears 26/08/2013

Alerta taronja per pluges molt fortes al sud de la serra de Tramuntana

Ara Balears
1 min

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté activa fins a les 18 h l'alerta taronja per pluges, amb un nivell de risc important que es produeixin precipitacions de fins a 50 litres per metre quadrat al sud de la Serra.

La probabilitat que es registrin ruixats molt forts acompanyats de tempestes a la serra mallorquina és d'entre el 40 i el 70%, segons indica la pàgina web de l'Aemet.

A la resta de les Illes, el grau d'alerta per pluges de fins a 25 litres per metre quadrat és groc (entre el 20 i el 40%), tant per a l'interior, llevant, nord i nord-est de Mallorca com per a Menorca, Eivissa i Formentera, també a les 18 h d'avui.

L'112 ha informat que la Direcció General d'Emergències ha activat l'índex de gravetat 1 (IG1) per pluges del Pla Meteobal (Pla d'Emergències per fenòmens meteorològics adversos).

El nivell G 1 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la imminència d'un fenomen advers amb probabilitat elevada de risc per a persones i béns.

En aquesta fase d'alerta, es reuneix el Grup de Suport Tècnic per fer el seguiment de l'evolució dels fenòmens adversos, s'activa els responsables de grups i s'efectua una prealerta general de mobilització de mitjans i recursos amb la finalitat de minimitzar les conseqüències de fenòmens adversos, pal·liar els possibles danys a béns i persones i procurar, tan aviat com sigui possible, la restauració dels serveis essencials bàsics per a la comunitat.

stats