Balears 20/08/2013

La destrucció de marjades amenaça el Port d'Andratx

ARCA té dubtes que les obres que estan destruint els murs de pedra s'adaptin al projecte aprovat inicialment a Can Borràs

Laia Seró
1 min
Marjades afectades.

ARCA ha demanat que les tres marjades tomades de la zona de Can Borràs (Port d'Andratx) es restaurin, després d'haver denunciat ja dos pics que les obres que les estan malmetent "posen en risc el medi ambient i el patrimoni cultural". L'associació també té dubtes que aquestes actuacions -que preveuen un camí al pla de Son Llarg- figurin en el projecte aprovat inicialment.

Per aquestes raons, l'entitat ha instat l'Ajuntament d'Andratx i el Consell de Mallorca que aclareixin públicament si aquestes obres estaven previstes en l'informe inicial i si tenen encara la llicència vigent. En cas contrari, ARCA ha demanat que l'obertura del camí del pla de Son Llarg es paralitzi "immediatament".

Finalment, si es demostra que els treballs compleixen tots els requisits legals, l'associació ha demanat que l'amplada del camí sigui d'un màxim de 2 metres i 50 centímetres i que l'obertura de la via sigui "com menys impactant millor". ARCA ha volgut recordar, a més, que les marjades formen part del paisatge de la serra de la Tramuntana i que és "responsabilitat de les institucions competents en matèria de patrimoni històric vetlar per la seva conservació" perquè la declaració universal "no es vegi minvada per actuacions d'aquest tipus".

stats